Ősi várak, ódon városok és kéklő tavak az égbenyúló hegyek ölelésében, Svájc, 2019-05-23, Program szerint

Ősi várak, ódon városok és kéklő tavak az égbenyúló hegyek ölelésében

Ősi várak, ódon városok és kéklő tavak az égbenyúló hegyek ölelésében
Időpont:
2019-05-23 – 2019-05-30
Időpont változtatás
Időtartam:8 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:59150755
278 000 Ft -tól ( | -0 %)

Tervezett program:


 


1. nap: Budapest - Bregenz


Elutazás Budapestről rövid pihenőkkel a gyönyörű környezetben, Ausztria, Németország, Lichtenstein és Svájc négyes határán fekvő Bregenzbe. Szállás.


 


2. nap: Stein am Rhein - Schaffhausen - Einsiedeln - Vierwaldstatti-tó


Továbbutazás a Bodeni-tó déli partján Stein am Rheinbe, ahol a Rajna kilép a tóból és elindul hosszú útjára. Séta a különleges szépségű ódon kisvárosban. Ezt követően Európa legismertebb vízesését látogatjuk meg Schaffhausenben és hajóval is megközelítjük a természeti csodát. A Zürichi-tó mentén utazunk dél felé az ország első számú egyházi építményéhez, Einsiedeln bencés apátságához, amely az egész világ barokk építészetének egyik legszebb példája.  Szállásunk a vadregényes Vierwaldstatti-tónál lesz.


 


3. nap: Rigi - Luzern - Aare


A tóparti Viznauból Európa legrégebbi fogaskerekű vasútja visz fel egészen a Rigi hegység csúcsáig (1798 m), ahol lenyűgöző a kilátás a tóra és a távolabbi hegyekre. A csúcson tett kirándulás után hajóra szállunk, így jutunk a nyüzsgő Luzernbe, Svájc legvonzóbb városába a Pilatus hegy lábához. Óvárosi sétánk átvezet a város jelképeként ismert fedett fahídon is. Egy kisebb hágón átjutva (Brunigpass) az éjszakát már a rohanó Aare folyó mellett töltjük.


 


4. nap: Interlaken - Bern - Genf 


Reggeli után sétát teszünk a szűk kanyonban, ahol hihetetlen erővel tör utat magának a víz. Ezután megyünk a két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenbe. A Jungfrau és a többi 4000 métert meghaladó csúcs látványa felejthetetlen élmény. Mi fővárosként emlegetjük az államszövetség székhelyét, Bern városát, amely mindenkit elbűvöl. Genfbe utazunk a hasonló nevű tó délnyugati csücskébe, amely mélyen benyúlik Franciaországba. Itt még a villamos is az országhatárig jár, a mi szállodánk is a határ közelében van.


 


5. nap: Genf - Gruyčres - Montreux - Chillon - Sion


Genfben többek mellett felkeressük a középkorban épült Szent Péter katedrálist is. A templom nyolc és fél évszázados történetének legfontosabb időszaka az volt, amikor Kálvin itt hirdette tanait. A tó délre néző hegyoldalain szőlőültetvényekkel is találkozunk, majd a sajt hazájába, Gruyčres városába teszünk egy kitérőt. Végigjárjuk az ősi várat és nem maradhat el a vásárlási szünet sem mielőtt visszatérünk Nyugat-Európa legnagyobb tavához. Montreux a Genfi-tó talán legszebb része, nem véletlenül a gazdagság és az elegancia szimbóluma. Szép idő esetén gyalog tesszük meg az utat Chillon vízre épült váráig, ez a nap másik "kötelező” látnivalója. Valais kanton fővárosa, Sion egy kicsi síkságon fekszik két hegy lábánál. Szállás Sionban


 


6. nap: Zermatt - Gornergrat - Gletsch - Bellinzona


Különleges nap vár ránk, az örök hó és jég birodalma. Az Alpok legelegánsabb üdülőhelyéről, Zermattból kitiltották a személygépkocsikat és buszokat, így ide mi is már csak fogaskerekűvel juthatunk el. A varázslatos hegyi településről egy másik fogaskerekű vasút visz fel a 3135 méter magasan levő Gornergratra, ahol Svájc ikonikus hegye, a Matternhorn (4478) köszönt ránk. A lélegzetelállító panoráma 360 °-ban mutatja a havasok vonulatát.  A Furka hágó igazán próbára teszi az egyszerű autóst is amíg eljutunk Gletsch faluba, amelyről a nevét kapta a gleccser, a hóból kialakult jégár. Az örök jégbe vájt alagúton sétálva mi is érezhetjük a hideg hatalmát. A mediterrán hangulatú olasz Svájc, Ticino kanton felé kanyarodunk, a Szent Gotthard hágón át jutunk utolsó svájci éjszakánk helyszínére, Bellinzonába.


 


7. nap: Locarno - Lugano - Iseo


A hóval borított hegyek után pálmafák kísérik utunkat a pompás tóparti városok, Locarno és Lugano mentén. Felejthetetlen emlékekkel búcsúzunk az országtól, ahol a természet és a történelem egyszerre varázsolja el az utazót. Olasz Svájc után természetesen Olaszország következik, itt egy újabb tóval találkozunk. Tranzitszállás Iseoban.


 


8. nap: Iseo - Budapest


Hazautazás rövid pihenőkkel.


 


A változtatás jogát fenntartjuk!


 


Minimum létszám: 28 fő


 


Borravalók: ajánlott 4 EUR/nap/főA részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


 - utazás légkondicionált autóbusszal


 - BBP biztosítás


 - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban büfé reggelikkel


 - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető végig a helyszínenKötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a .  weboldalon talál.


 


Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF és 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.Választott utazás: Ősi várak, ódon városok és kéklő tavak az égbenyúló hegyek ölelésében | Svájc | repülő | Időpont: 2019-05-23 – 2019-05-30 | Program szerint | Módosítás

Az árajánlatkérés nem minősül foglalásnak. Beérkezését követően munkatársaink emailben felveszik Önnel a kapcsolatot. Az árajánlat elindításával hozzájárul, hogy a Ciklámen Tourist adatait felhasználás céljából rögzítse.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

Kizárólag az utazásszervező által visszaigazolt árak és adatok tekinthetők végelgesnek. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek (reptéri illeték, kerozin pótdíj) árának változásával módosulhat.

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI