Bajkál-tó és Mongólia, Oroszország, 2019-07-05, Program szerint
Bajkál-tó és Mongólia
Időpont:
2019-07-05 – 2019-07-18
Időpont változtatás
Időtartam:14 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:59064574
795 000 Ft -tól ( | -0 %)

 


Tervezett program:


 


1.nap: Budapest...Moszkva


Elrepülés Budapestről Moszkvába menetrendszerinti járattal. Érkezés után városnézés Oroszország fővárosában, mely során megtekintjük Moszkva fő nevezetességeit, többek közt a Vörös téren található Vaszilij Blazsennij-székesegyházat, mely az ortodox templomépítészet egyik csodája és a Megváltó Krisztus- székesegyház, mely a világ legmagasabb ortodox temploma. Vacsora és szállás Moszkvában.


 


2.nap: Moszkva


Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: A Kreml meglátogatása, mely az UNESCO világörökség részét képező, történelmi épületegyüttes. A Kemlben tett túránk során megtekintjük a fő épületeket, mint például a Arhangelszkij-székesegyházat, a Nagy Iván-harangtoronyot, a Szentátus-palotát és a Nagy Kreml Palotát. Majd délután metróval folytatjuk utunkat és bejárjuk Moszkva szemet gyönyörködtető földalatti állomásait (Ploshchad Revolyutsii, Kurskaya, Komsomolskaya...). (A program ára: 21.000 Ft).  Visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Moszkvában.


 


3.nap: Novoszibirszk


Reggeli után elrepülés Novoszibirszkbe, a híres transzszibériai vasútvonal egyik állomására. Novoszibirszk Oroszország harmadik legnagyobb városa, mely az Ob-folyó partján terül el, melynek létezése szorosan összefügg az Oroszországot átszelő vasútvonal kiépítésével. Érkezés a kora esti órákban. Vacsora és szállás Novoszibirszkbe.


 


4.nap: Novoszibirszk-Irkutszk


A reggelit követően városnézés. Megtekintjük a város fő nevezetességeit, többek között az Alexander Nyevszkij Székesegyházat, melyet a város első kőépületeként tartanak számon. Az Ob folyót átszelő, a világ leghosszabb fedett, kifejezetten metrónak kiépített hídját, mely a város tömegközlekedésének fontos részét képezi. Túránk során ellátogatunk a Novoszibirszki Víztározóhoz, amit Ob-tengernek is szoktak nevezni. A területen aktív turizmus fejlődött ki, a mesterségesen kialakított homokos part, nyáron vonzza a strandolókat és a kirándulókat. Vacsora, majd elrepülés Irkutszkba menetrendszerinti éjszakai járattal.


 


5.nap: Irkutszk


Érkezés Irkutszkba a hajnali órákban. Transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása, reggeli után pihenés, majd délutáni városnézés Irkutszkban. Irkutszk a cári birodalom idején, Szibéria adminisztrációs központja volt. A város megőrizte történelmi jellegét, régi kék-zöld színű faházak sora díszíti a várost. A számos történelmi épület mellett, a környéken rengeteg a zöld terület, Irkutszkban mintegy negyven park található. Irkutszk 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi javaslati listáján. Vacsora és szállás Irkutszkban.


 


6.nap: Olkhon-sziget


Reggeli után utazás a Bajkál-tó legnagyobb szigetére, az Olkhon-szigetre, melyet a "Bajkál-tó szíveként" is szoktak emlegetni. A sziget a sámánizmus Mekkája, ahol a monda szerint, az úgynevezett Sámán-sziklánál, maga Dzsingisz kán is meghajolt. Érkezés komppal. Vacsora és szállás a szigeten egyszerű faházakban (2 éjszaka).


 


7.nap: Olkhon-sziget


Reggeli után egész napos túra a Khoboy barlangnál. A barlang neve burját nyelven agyarat jelent, melyet különleges alakja után kapott. A tó felől szemlélve pedig, a szikla egy női alak képét nyújtja. Egy burját legenda szerint Tengri, bajkál sámán kővé változtatott egy, a férje vagyonára féltékeny nőt, mindaddig, amíg irigység létezik a földön. Vacsora és szállás a szigeten.


 


8.nap: Olkhon-sziget-Irkutszk


Reggeli után visszaindulunk Irkutszk városába útközben rövid megállókkal. Vacsora és szállás Irkutszkban.


 


9.nap: Irkutszk Transszibériai expressz


Reggeli után indulás Mongólia fővárosába, Ulánbátorba a világhírű transzszibériai expresszel. Útközben ismerkedés a végtelen sztyeppék és hegyoldalak változatos látképével. Folyamatos utazás, éjszakázás a vonaton négyágyas kabinokban.


(A vonaton történő étkezések saját költségen.)


 


10.nap: ...Ulánbátor


Érkezés a kora reggeli órákban Ulánbátorba. Szállás elfoglalása, reggeli a szállodában. Városnézés, mely során látogatás teszünk a Gandan kolostorban, amely az ország legnagyobb láma szenthelye és a mongol buddhizmus központja, majd a Genghis téren álló Parlament és a Nemzeti Múzeum megtekintése. A délután folyamán, a Zaisan-kilátóból az egész városra rálátásunk nyílik. A vacsora során hagyományos mongol ételeket kóstolhatunk. Szállás Ulánbátorban.


 


11.nap: Terelj Nemzeti Park


Reggeli után utazás a Terelj Nemzeti Parkba, Mongólia leglátogatottabb parkjába, mely természeti szépségeiről, erdős alpesi hegyeiről és különleges sziklaformációiról ismert. A park 80 km-re fekszik Ulánbátortól és Mongóliában található egyik legszebb helyként tartják számon. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.


 


12.nap: Terelj Nemzeti Park


Reggeli után a nemzeti park további felfedezése. Meglátogatjuk a teknős sziklát és az Ariyabal meditációs templomot. A hegy tetején álló templom csak gyalogosan közelíthető meg, de a lélegzetelállító látvány megéri fáradozást. Szabadidő, helyi fakultatív program lehetőségek. Vacsora és szállás hagyományos jurtákban.


 


13.nap: Ulánbátor


Reggeli után visszautazás Ulánbátorba. Útközben látogatás a Dzsingisz kán szoborkomplexumnál. A 40 méter magas lovas szobor a világ legnagyobbika. Talapzat alatti múzeum megtekintése. Lehetőség van felmenni a szoborban lévő kilátóba. Délután érkezés Ulánbátorba, majd látogatás a Bogd Khan Palotamúzeumban. Az épületegyüttes a XIX-XX. század fordulóján épült és a mongol vallás fejének ajánlották. Vacsora és szállás Ulánbátorban.


 


14.nap: Ulánbátor- Budapest


Hajnali transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Megérkezés menetrendtől függően.


A változtatás jogát fenntartjuk!


 


Az út által érintett UNESCO Világörökségek:


-        Bajkál-tó


-        A Kreml és a Vörös tér, Moszkva

A 290 USD a belépőket, a programban feltűntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő


 


*A sztornó biztosítás összege katalógusunkban hibásan szerepel. A helyes összeg: 15.260 Ft 


 


A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


 


- BBP biztosítás


- közlekedés légkondicionált, komfortos autóbusszal, komppal, és a Transszibériai


  expresszvonattal


- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban


  reggelikkel, 2 éjszaka Olkhon szigetén egyszerű faházakban, 2 éjszaka Mongóliában hagyományos Jurtában (külön helyiségben közös zuhanyzás és WC lehetőség).


- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig


  


Minimum létszám: 18 fő


- 13-17 fő közötti felár: 35.000 Ft


 Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.


Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100


 Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.

Választott utazás: Bajkál-tó és Mongólia | Oroszország | repülő | Időpont: 2019-07-05 – 2019-07-18 | Program szerint | Módosítás

Az árajánlatkérés nem minősül foglalásnak. Beérkezését követően munkatársaink emailben felveszik Önnel a kapcsolatot. Az árajánlat elindításával hozzájárul, hogy a Ciklámen Tourist adatait felhasználás céljából rögzítse.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

Kizárólag az utazásszervező által visszaigazolt árak és adatok tekinthetők végelgesnek. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek (reptéri illeték, kerozin pótdíj) árának változásával módosulhat.

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI